Overlijden

Roos is pas 43 jaar, maar ze heeft haar oude dag graag goed geregeld. En wat er moet gebeuren als ze overlijdt heeft ze ook vastgelegd. “Het is natuurlijk niet leuk om over na te denken. Maar het is nog minder leuk als je overlijdt en je nabestaanden alles moeten regelen. En vervolgens een sober leven moeten lijden omdat er geen geld is …”

Ze heeft zelf dus alles goed uitgeplozen. “Wat ik wil op de begrafenis, maar vooral hoe dat geregeld kan worden. En wat dat kost uiteraard. Alles is inmiddels vastgelegd. Mijn man en kinderen hebben er in principe geen omkijken naar.”

Pensioen en verzekeren

Los van de begrafenis wilde Roos ook de lange termijn goed op de rit hebben. Belangrijk omdat zij de kostwinner is in het gezin. “Ik wil natuurlijk dat mijn gezin gewoon leuke dingen kan blijven doen. Lekker eten en op vakantie gaan. En niet – in het uiterste geval – diep in de schulden belandt. Inmiddels heb ik alles geregeld met mijn pensioen en levensverzekering. Ik kan ervan op aan dat dat niet gebeurt. Ik heb mijn zaakjes op orde. En dan ga ik er maar vanuit dat zij geen gekke dingen doen!”