U bent hier: Home - Wanneer verzekeren? - Samenwonen en trouwen - Nieuwe verzekeringen

Heb ik nieuwe verzekeringen nodig als ik ga samenwonen?

Ben je goed verzekerd?

Je hebt goed op een rij gezet welke verzekeringen jij en je partner hebben. De dubbele verzekeringen heb je ‘geschrapt’. Je houdt dan een lijst over van verzekeringen die jullie willen houden. Misschien merk je dan ook dat je bepaalde verzekeringen mist? Let er goed op dat de verzekeringen ook voldoende dekking bieden voor de nieuwe situatie.

Bijvoorbeeld …
Je hebt de inboedelverzekering van je partner gekozen, maar daarin is geen rekening gehouden met jouw kostbare verzameling porselein. Of op die verzekering is de computerapparatuur voor een lager bedrag verzekerd dan de waarde van jullie beide systemen.

Of …
Stel dat er met een van jullie iets gebeurt. Dan willen jullie misschien dat de partner financieel goed verzorgd achterblijft. Zijn er levensverzekeringen waarop je de partner als begunstigde kan vermelden? Of overweeg je om voor dit doel een nieuwe overlijdensrisicoverzekering te sluiten?
Er bestaan verzekeringen die zowel uitkeren op een bepaalde leeftijd als bij eerder overlijden. Natuurlijk hangt het af van je persoonlijke situatie of het verstandig is voor zo’n verzekering te kiezen. Meer hierover lees je op de pagina's over ‘Overlijden en nabestaanden’.

Document acties