U bent hier: Home - Nieuws - Week van het geld: spelenderwijs leren over geld en risico’s

Week van het geld: spelenderwijs leren over geld en risico’s

10-11-2011

Tijdens de Week van het geld, van 7 t/m 11 november, organiseren financiële instellingen, waaronder het Verbond van Verzekeraars, activiteiten om kinderen financieel bewust te maken. Immers jong geleerd is oud gedaan! Zo zijn er Fix je Risk gastlessen over omgaan met risico’s en is in het populaire Habbohotel een verzekeringsquest geopend.

Op de woensdag, 9 november , in de week van het Geld, reikte Wethouder Roeland Rengelink van de gemeente Amsterdam prijzen uit aan kinderkunstenaars.  Ook SpangaS-acteur Eman (Hassan Slaby) was aanwezig bij de kinderkunstexpositie over verzekeren in de ArTicksgallery in Amsterdam. De kunstwerken zijn gemaakt door kinderen na een gastles Fix je Risk over risico’s en financiële gevolgen. De expositie is een initiatief van het Verbond in het kader van de Week van het geld. Een vakkundige jury koos de vier meest aansprekende schilderijen. De winnaars kregen een buitenspeelpakket.

De hele week krijgen veel basisschoolkinderen gastlessen aangeboden over het voorkomen van risico’s. Ook algemeen directeur van het Verbond Richard Weurding gaf op de dinsdag, 8 november, een gastles Fix je Risk aan groep 8 van Basisschool De Vijverhof in Voorburg. Gelijktijdig keken leerlingen uit de groepen vier en zes naar de voorstelling van Binky Babbelkous over meneer Beer die leert omgaan met risico’s en geld. Op de donderdag geeft de Verbondsdirecteur een speciale museumgastles op locatie.

Ali B opent verzekeringsquest
Later op de dinsdagmiddag was Weurding voor een scholierendebat in Theater aan het Spui in Den Haag. Samen met SpangaS-acteur Abel (Ricardo Blei) zat Weurding in de jury. Zij verkozen basisschool De Fontein uit Den Haag tot winnaars van het debat. Rapper Ali B. opende vervolgens een verzekeringsquest in het populaire Habbohotel, een virtueel hotel waar tieners elkaar kunnen ontmoeten. Richard Weurding: “Ik heb echt genoten van het geven van een gastles, mede dankzij het enthousiasme van de leerlingen! Ook van anderen hoor ik hoe leuk scholieren het vinden om een gastles te krijgen over verzekeren en om Fix je risk te spelen. Ik was trouwens gedurende al onze activiteiten erg onder de indruk van hun kennis en betrokkenheid bij risico’s. Kinderen weten heel goed wat er speelt.” 

 Week van geld

Op de foto de winnende kinderen van het jongerendebat met links Dennis Weening (So you think you can dance), midden Verbondsdirecteur Richard Weurding en SpangaS-acteur Abel (Ricardo Blei).

Over de Week van het geld
De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. De tweede editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2011. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

Fix je Risk-spellenboekje
Alle basisscholen in Nederland krijgen in totaal de beschikking over maar liefst één miljoen Geldkranten. Ook krijgen alle leerlingen in de groepen 7 en 8 een speciaal Fix je Risk-spellenboek. Dit spellenboekje is een uitgave van het Verbond en gaat naar alle basisscholen in Nederland. Zo kunnen kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar lezen over de ervaringen van leeftijdsgenoten met verzekeringen, kennis maken met het fenomeen Fix je Risk en de vier polissen van het Fix je Risk-spel: de SnelBeterPolis, de PerOngelukPolis, de WoonZorgeloosPolis en de OnderwegPolis.

Meer weten over het spel of een les op school aanvragen, kijk op verzekeren, kinderspel; Fix je Risk, onder thema’s op deze website.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl

Document acties