U bent hier: Home - Nieuws - Spectaculair aantal bezoekers bij Fix je Risk Quest in Habbo Hotel

Spectaculair aantal bezoekers bij Fix je Risk Quest in Habbo Hotel

23-11-2011

In de Weekvan het geld lanceerde het Verbond samen met Ali B. een Fix je Risk Quest in het Habbo Hotel. Dit is een virtueel hotel waar jongeren elkaar ontmoeten. Een record aantal van ruim 26.000 Habbo’s deden tien dagen lang mee aan de Fix je Risk Quest. Het Habbo Hotel was nog nooit zo veilig! Leon, Joyce en David wonnen de Nintendo 3 DS.

Het Verbond van Verzekeraars, de afzender van deze website, hecht veel belang aan financiële educatie. Jong geleerd is immers oud gedaan! In de Week van het geld heeft het Verbond ruim veertig gastlessen op scholen verzorgd met het spel Fix je Risk. Hiermee leren kinderen spelenderwijs wat verzekeren is. Speciaal voor de Week van het geld was er van dit spel een Habboversie ontwikkeld: de Fix je Risk Quest.

 Vet coole kamers
Tijdens de quest moesten de Habbo’s vier spectaculaire virtuele kamers doorlopen om alle risico’s op te sporen en op te lossen. Dat konden zij doen door aan de risico’s polissen te koppelen. Zo speelden in de startkamer de risico’s: wat als je hond de postbode in zijn been bijt en de tv uit huis wordt gestolen. De Habbo’s konden dit oplossen door een PerOngelukPpolis en voor de diefstal de WoonZorgeloosPolis in te zetten. Ook de risico’s van de spectaculaire orkaankamer waar een bus onder een boom terechtkwam en ook nog een badmeester gewond raakte, werden gematcht met polissen. “Super leerzaam en vet coole kamers”, aldus een van de Habbo’s.

Drie experts
De Habbo’s die bij alle risico’s de juiste polissen hebben ingezet, hebben de Fix je Risk Expert Badge ontvangen. Uit deze experts zijn drie Habbo’s geselecteerd die een Nintendo 3 DS hebben gewonnen. Gefeliciteerd Leon, Joyce en David!

Fix je Risk competitie
De Fix je risk Quest mag dan zijn afgelopen, maar vandaag is de Fix je Risk competitie gestart. In deze nieuwe Fix je Risk Kamer moeten Habbo’s zelf een risico of ongelukje bedenken wat zou kunnen voorkomen in het dagelijks leven, en welke Fix je Risk-polis ze daarvoor in zouden kunnen zetten. De tien leukste en origineelste inzendingen ontvangen het Fix je Risk bordspel en de Badge. Maar pas op ... ook in de Fix je Risk Kamer bevinden zich allerlei risico’s!

Lees meer over Fix je Risk.


 

Document acties