U bent hier: Home - Nieuws - Geld maakt gelukkig in de voorjaarsvakantie

Geld maakt gelukkig in de voorjaarsvakantie

17-02-2012

Sta met de kinderen eens stil bij geld, geluk en risico’s. Zo is er in de voorjaarsvakantie weer van alles te beleven in het Geldmuseum. Van 18 februari tot en met 4 maart zijn hier dagelijks activiteiten voor het hele gezin. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen toverhoed of maak je eigen geluksdoosje!

‘Wat doen mensen met geld?’ en ‘Wat doet geld met mensen?’. Deze actuele thema’s komen dagelijks aan bod in het Geldmuseum. Geen munten op een rij, maar diverse uiteenlopende mogelijkheden om jezelf te verrijken en te vermaken. Alleen of samen, voor jong en oud.

Zo komt op donderdagmiddag 23 februari ‘Lucky Linda’ langs, een echte geluksvogel. Ze overleeft vliegtuigrampen, orkanen en wint loterijen. Hoe doet ze dat toch? In het Geldmuseum test Linda hoe gelukkig jij bent. Hoe kijk jij tegen het leven aan? Ziet jouw leven er wel rooskleurig genoeg uit? Ben jij voor het geluk geboren?

Voor een magische voorjaarsvakantie is er de tentoonstelling ‘Gelukzoekers, de magie van het geld’. En wie het geluk wil vangen, kan alle dagen van de voorjaarsvakantie terecht om een eigen  geluksdoosje te maken.

Risico’s

De voorjaarsvakantie kan ook de tijd zijn om samen met de kinderen eens te gaan zitten voor de spreekbeurt. Denk dan ook eens aan het onderwerp geld en risico’s. Ieder gezin krijgt te maken met grote of kleinere ongelukken en schaden. Hoe ga je met deze risico’s om? Verzekeren is voor de meeste kinderen een ver-van-hun-bedshow. Toch hebben ze allemaal wel een keer gehoord: “Het is maar goed dat we verzekerd zijn”. Over dit onderwerp biedt het Verbond van verzekeraars een spreekbeurt aan op de website Fix je Risk

Op deze website is ook het spel Fix je Risk online te spelen. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren omgaan met risico’s die je gedurende een jaar loopt, zoals een bal door de ruit of een gestolen fiets.

Wie enthousiast is over Fix je Risk, kan ook een gastles voor op school aanvragen op de website. Het Verbond biedt gastlessen aan voor de groepen 7 en 8 in het basisonderwijs. Centraal hierin staat het bordspel Fix je Risk.

Maak er een educatieve voorjaarsvakantie van en neem een kijkje op
www.geldmuseum.nl  en www.fixjerisk.nl.

Document acties